New York – Overnachten in Williamsburg

Al 6 jaar vlieg ik de wereld rond, van Kopenhagen tot Kaapstad en in verschillende steden ken ik beter de weg dan in onze eigen hoofdstad omdat ik er al zo vaak ben geweest. Maar er is één stad waar ik nog nooit geweest ben…en dat is NEW YORK. Zelfs geen korte layover van 24 uur voor mijn werk.

Marieke, mijn oudste vriendinnetje..dit jaar kennen we elkaar al 30 jaar, roept al jaren dat als ik naar New York vlieg dat ze dan heeel graag mee wil. Ook zeggen we al een tijdje dat het tijd wordt voor een leuke reis samen. En daar is het plan! Ik koop 2 IPB tickets naar JFK (vrienden mogen een paar keer per jaar ook goedkoop meereizen) en via Airbnb regelen we een superleuk en spotgoedkoop appartement in Williamsburg. Tot dusver is het New York on a budget..! Fijn, want daardoor besluiten we dat we lekker lang gaan, 9 dagen in totaal.

We komen om 12 april aan op JFK en nemen de metro naar ons appartement in Williamsburg. Niet in Manhattan, niet in Soho, niet de Upper East, want als we de berichten mogen geloven is Williamsburg the place to be! Een upcoming wijk vol jonge mensen aan de overkant van de rivier en met de metro in slechts 2 haltes verwijderd van downtown NY. Het kriebelt in onze buik als we de deur van ons complex binnengaan. We zijn in NY!!

In het appartement worden we verwelkomd door onze host Constance, die er zelf ook samen met haar vriend woont. Onze kamer is klein maar fijn en binnen de kortste keren hebben we de ruimte overgenomen en voorzien van al onze spullen.

We besluiten de eerste avond de buurt te gaan verkennen en strijken neer bij een bier- en sausagebar op Bedford Avenue omdat het er binnen heel gezellig uitziet. Er staan lange biertafels en elk plekje is bezet maar toch kunnen er altijd nog mensen bij. Houd je van Oost Londen, Oost Berlijn of de gezelligheid van Amsterdam Oost en Noord, dan is deze leuke wijk in New York een aanrader!

Vintage en hipsters in Brooklyn, Williamsburg

Williamsburg-art2

Williamsburg blijkt inderdaad te zijn wat we ervan verwachtten. Veel jonge mensen, muziek, gezellige cafés, kleine onbekende restaurants, straatkraampjes vol frutseltjes, hippe vintage winkeltjes en biologische ontbijtbarretjes. We hebben een aardige lijst met dingen die we willen doen en hebben ons goed voorbereid en kunnen niet wachten tot morgen… Als we onze eerste nacht erop hebben zitten en met kleine oogjes uit bed komen is het tijd om de metro te nemen naar de andere kant van de rivier. Het is nog vroeg (jetlag) en onderweg halen we natuurlijk even een coffee to go, een “soy cappucino” bij een van de biologische koffietentjes. Metro´s (en bussen) rijden af en aan, waardoor Williamsburg een perfect uitgangspunt is voor onze reis. Van de wijk vol met in lofts getransformeerde pakhuizen en waar de mensen zich verplaatsen met een oude rammelende fiets, rolschaatsen of skateboard staan we nu tussen de moderne gebouwen, grote auto’s, gele taxi’s en op elke hoek zien we een Starbucks… we zijn in Manhattan. En dat in ongeveer 15 minuten tijd!

Kippenvel en een waanzinnig uitzicht

We bezoeken “Top of the Rock”, het waanzinnige uitzichtpunt van het Rockefeller Center en omdat we zo vroeg zijn is het nog lekker rustig. Als we boven zijn en naar buiten lopen word ik overvallen met kippenvel, het ochtendlicht schijnt over de stad en ik ben zo gelukkig dat ik hier samen met Marieke sta! Wow!

NY Rockefeller Top of the Rock

We hebben de hele dag nog en gaan achtereenvolgend naar Times Square, de Magnolia Bakery (SATC), de Public Library, Bryant Park, Central Station -met de Oyster Bar- en langs de Flat Iron building. Het is allemaal op één dag te doen, zelfs voor ons…ondanks dat we allebei op elke hoek van iedere straat wel iets zien om op de foto te zetten. Toeristen..hoezo? Wij??

Aan het einde van de middag keren we terug naar ons appartement en ik voel me gaar maar zo ontzettend voldaan!! We halen wat boodschappen in huis en drinken een kop thee op de bank met onze benen omhoog en daarna frissen we ons op om een hapje te gaan eten. Want gaar of niet…er staat een waanzinnige avond uit op het programma. We hebben namelijk een reservering staan bij Buddakan!

Lees hier meer over deze avond en onze reis en ontdek wat je zelf echt niet mag missen als je in NY bent!!

2 gedachten over “New York – Overnachten in Williamsburg

Geef een reactie