New York – Buddakan

Heel New York zit vol leuke restaurants en barretjes maar de vraag is welke hotspot je absoluut niet mag missen als je hier bent? Een van mijn persoonlijke hotspots is toch wel Buddakan, een plek waar ik heel graag naar terug wil! 

Er staat een reservering voor zaterdagavond, onze tweede dag in NY. Nadat we even met een kopje thee zijn bijgekomen is het tijd voor een douche, een mooi jurkje en hoge hakken! Naar de metro lopen gaat nog maar eenmaal aangekomen in het Meatpacking District waar Buddakan zich bevindt, besluiten we het laatste stukje de taxi te nemen. Running out of time en hoge hakken gaan niet samen.

Eenmaal binnen nemen we plaats aan de bar, waar we uit de uitgebreide cocktailkaart een heerlijke cocktail kiezen. De sfeer ademt een soort donkere nachtclub uit, heel modern en stijlvol. Iedereen om ons heen ziet er geweldig uit en het is een feest om hier te mogen zijn! De inrichting is donker en “zen”, het klopt allemaal, vooral omdat het tegelijk heel warm en een beetje flamboyant is met veel rood en mooie lichtjes. Eenmaal aan tafel worden we verwend met een geweldige en persoonlijke service, Marieke krijgt (het is zaterdagavond en ze hebben een volle bak) een cocktail op maat als onze ober doorheeft dat haar favoriete Cosmo gemaakt is met sinaasappel i.p.v. citroen.

buddakan-collage

Het menu bestaat uit originele Aziatische gerechten en het klinkt allemaal zo lekker dat we nauwelijks kunnen kiezen. Het eten is bedoeld om te sharen, en daardoor kunnen we van alles wat kiezen. Wat er uiteindelijk op tafel komt gaat ook allemaal OP! Tuna spring & sesame shrimp rolls, boneless spareribs, spicy Asian green stir fry, sweet & crispy jumbo shrimp, roast duck noodles.. Buddakan bezorgt je een geweldig gevoel en een fantastische avond, niet alleen vanwege het lekkere eten maar ook vanwege de geweldige bediening en decor! De prijzen liggen hoger dan een gemiddels restaurant maar voor ongeveer 200 dollar heb je echt de avond van je leven, inclusief cocktails en wijn.

buddakan-collage2
Food foto’s in het donker zijn zelden een succes..

 

Misschien herken je Buddakan trouwens wel ergens van…het is de plek waar Carrie en Big in de SATC film hun rehearsal dinner hebben gehouden. Het SATC gevoel wordt hier helemaal werkelijkheid!

Tip: reserveer tijdig! Wij hebben onze reservering al in NL gemaakt.

Adres: 75 9th Ave. New York, NY 10011
Dresscode: downtown chic, fun, hip
Prijs: $$$ ($100 per persoon voor de hele avond)

Geef een reactie