About

Dagboek van een stewardess

Deze inspirerende blog is de bestemming voor iedereen die alles wil weten over het leven van een stewardess, aan boord van het vliegtuig en op de mooiste plekjes aan de andere kant van de wereld.

Hi, ik ben Linsey. Ik houd van reizen, van avontuur, van mensen, van gezelligheid én van schrijven. Geboren (1983) en getogen in Deventer, daarna woonde ik in St.Petersburg, Groningen, Aruba, Amsterdam, Deventer, Papendrecht en nu op ontdekkingsreis in Rotterdam.

Sinds 2007 ben ik stewardess voor een grote Nederlandse luchtvaartmaatschappij en daarnaast werk ik voor bedrijven als online media&communicatie deskundige en als freelance copywriter. Altijd leergierig en op pad om de wereld te ontdekken, ver weg en dichtbij.

Op deze blog schrijf ik over hoe het is om te werken in een stalen pijp op 10 kilometer hoogte, over lachwekkende en benauwde momenten in het vliegtuig, over het leven “op de route” en wat we doen tijdens onze “layovers”. Ook kan je hier terecht voor al je vragen over het beroep van stewardess. Dit alles wissel ik af met verhalen van inspirerende mensen, (reis)tips, mijn favoriete adresjes ergens op deze wereld, leuke hebbedingen en alles wat me gelukkig maakt!

Naast deze blog schrijf ik o.a. voor HEMA en KLM en momenteel ontdek ik de wereld van gezonde voeding, detox en supersapjes.

Linsey Nijdeken

Vliegensvlugge C.V.: van communicatiedeskundige naar stewardess

Thuishavens: Schiphol 🙂 Rotterdam en Deventer

Gek op: mijn grote liefde, familie en vrienden, mijn iPhone, schoenen, goede gesprekken, hardlopen, koken, gezond eten, leuke restaurantjes, gastvrijheid, sushi, wijn, tulpen, historische panden, moderne architectuur, de zee, een zachtgekookt eitje.

Minder gek op: vroeg opstaan, stress, ruzie, Mc. Donalds, ver weg wonen van familie en vrienden.

Waarom deze blog?

Thuis kan ik uren vertellen over de bijzondere dingen die ik meemaak en ook wordt me op feestjes vaak gevraagd hoe het is om stewardess te zijn. Omdat iedereen wel een beetje nieuwsgierig is hoe het leven van een stewardess eruit ziet neem ik je in deze blog graag mee naar bijzondere momenten in het vliegtuig, passagiers, culturen, collega’s, wereldwijde bestemmingen en nog veel meer. Daarnaast deel ik graag tips met familie of vrienden als ze op reis gaan, dus waarom niet met iedereen?

Ik vind het leuk als je hieronder een reactie achterlaat, voor vragen kan je ook het contactformulier gebruiken.

Reis en beleef je met me mee?

Volg ook:
instagram.com/dagboekvaneenstewardess
twitter.com/stewardess_blog
facebook.com/dagboek-van-een-stewardess

 

17 gedachten over “About

 1. Hye Linsey, hartstikke leuk blog heb je zeg! Heb je verhalen op shareyourtory zo’n beetje allemaal wel gelezen en hoop er hier ook nog veel te mogen zien verschijnen. Je komt in elk geval erg vlot en intelligent over in je stukjes, kan alleen maar hopen dat er meer mensen zoals jij in de lucht werken, dan ga ik een geweldige tijd krijgen! Sta inmiddels al een jaar op de wachtlijst bij de Blauwe en mag volgens mij nog wel even. Had het hele idee al op een laag pitje gezet, maar door jouw blog is het toch weer heel hard gaan kriebelen en ik kan bijna niet wachten tot het verlossende telefoontje eindelijk daar is!

  Nou, heel veel vliegplezier en wie weet tot ziens.

  1. Hi Stevo! Wat een ontzettend leuke en motiverende reactie zeg!
   Hopelijk mag je binnenkort zelf ervaren hoe leuk het is om in de lucht te werken.
   Maar de tijd zit je even niet mee, het staat op het moment behoorlijk stil en er zitten nog geen nieuwe basiscursussen in de planning.
   Leuk dat je zelf ook een blog bijhoudt, misschien nu niet altijd een reden om regelmatig te schrijven maar dat gaat zeker veranderen als je aan het vliegen bent 🙂
   Heel veel succes met wachten, het is het waard!! Groetjes en tot aan boord! Linsey

   1. Wow! Zo’n snelle reactie had ik nooit verwacht 😀 Ik loop een beetje achter met mijn blog vrees, maar dat komt snel goed hoop ik, nog 2 reisjes…en dan staat er alweer een nieuwe op de planning 🙂 Ben vorig jaar uit ellende maar wat door Europa gaan reizen zoals je op mn blog ziet…en nu zit ik met een (net nieuwe) kantoorbaan waar ik nu al gek van mezelf word…ben blij om te merken dat ik wel degelijk mensen om me heen nodig heb, aangezien ik daar straks niet meer aan ontkom 😉 Ik hoop dat je fanatiek blijft bloggen, ik hou je in de gaten in elk geval 🙂

 2. Hoi Linsey,

  Geweldig dat je ons weer mee neemt op je reizen. Hier zittend achter een bureau met mn papieren luchtvracht zendingen is het erg leuk om ook eens iets te lezen over wat er aan de “andere” kant gebeurd. We blijven je volgen!!

  groeten van je ex-collegae!

  1. Hee Harrie! Wat leuk om van je te horen, en super dat je achter je bureau nog steeds lekker mee leest 🙂
   Ik heb vast al regelmatig wat van je luchtvrachtzendingen aan boord gehad!

   Bijna jarig he, alvast een hele mooie dag gewenst donderdag!

   Doe je iedereen de groeten van me?
   Ciao! Linsey

 3. Hoi Linsey,

  ik heb je een aantal jaar geleden gesproken op een feestje van Marcus in Deventer. Ik was er met Patricia, die jij geloof ik ook kent. Je had toen volgens mij net de opleiding achter de rug en vertelde zo enthousiast over je stewardessen-bestaan dat ik ook geïnteresseerd raakte. Ik heb je blog gelezen, maar er verder niets mee gedaan. Nu kruipt het bloed toch waar het niet gaan kan :D. Ben weer op zoek gegaan naar jouw blog en zie dat je ‘m nog steeds fanatiek bijhoudt, superleuk!
  Nu herinnner ik me dat jouw opleiding slechts zes weken duurde. Klopt dat? Bij welke maatschappij was dat? Ik kan het op internet zo niet vinden en ben toch wel erg nieuwsgierig. Alvast bedankt!

  Marcella

  1. Hoi Marcella, dat is lang geleden! Ik heb je net een mail gestuurd met wat antwoorden op je vragen. Kortgezegd komt het er op neer dat je momenteel niet kan solliciteren (aanname stop) en dat de opleiding van 6 weken een interne opleiding is. Succes! Linsey

 4. Beste Linsey,

  Erg leuke blog heb je! Altijd leuk om te lezen hoe collega’s het werk ervaren 🙂
  Ik zit een beetje in hetzelfde schuitje als jij, wat betreft de combinatie van vliegen en een kantoorbaan (heb ook communicatie gestudeerd). Heb daarover wat vraagjes aan je. Zou ik je daarover een mailtje kunnen sturen?

  Alvast bedankt!

  Groetjes, Sherie

 5. Hee Linsey! Wat een super leuke en interessante blog heb je! Heb al heel wat verhalen gelezen. Ik zit er over te denken om na mijn bedrijfskunde opleiding aan de universiteit in Nijmegen een stewardessen opleiding te volgen. Het lijkt me super om stewardess te zijn! Heb jij tips waar je een ggoede opleiding kunt volgen etc? Ik las dat er via schiphol ook een opleiding is. Na deze opleiding ben ik dan 23. Hopelijk kun jij mij een klein beetje informeren 🙂 Groetjes!

  1. Hoi! Na je studie bedrijfskunde kan je gelijk solliciteren bij de luchtvaartmaatschappij waarvoor je graag wil werken. Als je bent aangenomen word je intern opgeleid, zo heb ik het ook gedaan. Een “stewardessen opleiding” volgen is niet nodig, het biedt je geen garanties en kost enkel geld. Gewoon solliciteren als je (bijna) klaar bent met je studie! Succes!

 6. Hi Linsey !
  Ik lees al een tijdje jou blog, met hartstikke leuke stukjes over je werk en wat je mee maakt. Dit maakte mij zo enthousiast dat ik zelf ook stewardess wil worden.
  Voor school moet ik een sectorwerkstuk maken, en ook iemand interviewen, dus ik dacht, misschien als je het leuk zou vinden, of ik jou zou kunnen interviewen? 🙂

  Groetjes Djamila

 7. Hai Linsey!

  Ik vind jou blog echt heel leuk! En ik had een vraagje, maak je meer kans om stewardess te worden bij een grote luchtvaartmaatschappij als je de opleiding luchtvaartdienstverlening hebt gedaan? Want daar begin ik namelijk aankomende maandag mee!
  Ga zo door met je blog want veel mensen hebben er plezier van!

  Liefs

  1. Hi F, wat leuk dat je graag stewardess wil worden! Het is voor grote luchtvaartmaatschappijen geen voorwaarde dat je luchtvaartdienstverlening of vergelijkbaar hebt gestudeerd, ze kijken met name of je profiel als geheel klopt. Je hebt meestal minimaal HAVO of MBO4 nodig en tijdens je sollicitatie gesprek wordt gekeken of je sociaal bent, klantvriendelijk, empathisch en of je er verzorgd uit ziet. Ook is het belangrijk dat je stevig in je schoenen staat (soms heb je te maken met lastige passagiers) en dat je zelfstandig genoeg bent. Ervaring in de horeca of ander werk waarbij je contact met klanten hebt kan handig zijn en buitenlandse (werk)ervaring ook, zoals een lange reis, stage of bijbaantje in het buitenland.

   Succes met je opleiding, ik hoop dat je wat hebt aan mijn tips! Groetjes Linsey

 8. Hai Linsey,

  Ik heb je een tijdje gevolgd en nu ga ik je weer volgen.. ik kan maar geen genoeg van je krijgen haha!
  Nu ik afgestudeerd ben van mijn opleiding toerisme en geen werk als receptioniste kan vinden heb ik besloten mijn hart te volgen en weer een opleiding te gaan volgen en ondertussen te solliciteren als stewardess…..

  Ik blijf je volgen, en blijf schrijven jij hihi

  Renée

Geef een reactie