5 superhandige gratis apps voor op reis

Op reis gaan doe je tegenwoordig niet meer zonder mobiele telefoon, toch? Ik heb ‘m eigenlijk altijd bij me, vooral omdat er een paar handige apps opstaan die ik in het buitenland vaak gebruik. Welke apps mogen eigenlijk niet op je telefoon ontbreken als je veel reist? Ik heb voor jou 5 van mijn favoriete apps op een rijtje gezet waardoor je reizen nog makkelijker en leuker worden!

#1 TripAdvisor

Beoordelingen van hotels, restaurants en hotspots over de hele wereld. Waar ik het zelf vooral voor gebruik is om te kijken wat ik op een dag in een stad kan gaan doen. Ik bereid mijn werkreizen niet altijd voor (ligt aan de lengte van mijn verblijf) en met deze app zie ik snel hoe ik een vrije middag in Boedapest of Tel Aviv goed kan besteden.  Ik kijk altijd bij de hoog scorende attracties, activiteiten en restaurants. Op de kaart kan ik precies zien hoe dicht ik ergens in de buurt ben. Tot slot “alleen” nog maar een keuze maken en gaan!

Voor sommige activiteiten zie je bij Tripadvisor ook of je het beste van tevoren kaartjes kan kopen, bijvoorbeeld voor een bezoek aan Alcatraz of Robben Island. Zo sta je nooit met lege handen!

Gratis
Voor: iPhone en Android.
Ook offline: nee
(tip..maak een screenshot of markeer de locatie op je kaart van Citymaps2Go, zie #2)

5-apps-voor-op-reis-dagboek
Bezoek aan Robben Island oktober 2014

 

 

#2 Citymaps2Go

 

citymaps2go

Nooit meer de weg kwijt! Aangekomen in een stad download ik de citymap of een kaart van de regio (als ik een trip buiten de stad maak of met een huurauto op pad ga) en daarmee zie ik precies waar het hotel ligt, wat de afstanden zijn tot de plekken waar ik naartoe wil en hoe ik weer terug bij het hotel kan komen. Zie hier mijn maps van Kaapstad met een paar favoriete plekjes, even op het sterretje klikken en je krijgt te zien wat het is.

De app is vooral handig als je ergens vaker komt, omdat je je favoriete straat, restaurant of winkel eenvoudig kunt markeren zodat je de volgende keer makkelijk terug kan gaan. Deze app wordt regelmatig gratis aangeboden en anders kan je de gratis versie nemen waarmee je 2 kaarten kunt downloaden.

Gratis
Voor: iPhone en Android.
Ook offline: ja


#3 Is dit OK?

Lekker namaakartikelen geshopt in China, bloemen meenemen uit Thailand of een mooi dierenhuidje gescoord op de markt in Afrika? Het is niet altijd duidelijk wat je wel en niet mag invoeren uit het buitenland en daarom gebruik ik deze app regelmatig. Er zit ook een bonnenboekje in, waarmee (foto’s van) bonnen van eerder gekochte artikelen worden bewaard. Per reis mag je spullen tot 430 euro belastingvrij invoeren, met het bonnenboekje kan je bijvoorbeeld aantonen dat je -originele- Gucci bril al in je bezit was voor je reis. Handig is ook de omrekenentabel voor o.a. valuta en gewicht.

Gratis
Voor: iPhone & Android
Ook offline: Ja

#4 Boxo travel

boxoHet leuke van reizen is toch wel dat je je begeeft in andere culturen met andere gewoontes en… een andere taal. Soms sta je minutenlang te praten, gebaren, wijzen en te wachten op een wonder van bovenaf omdat de vriendelijke Chinese meneer tegenover je geen idee heeft wat jij bedoelt met wrmmm en je handen die een doosje vormen. Jij zoekt het busstation en snel ook want je bus vertrekt over 10 minuten. Lost in translation? Niet meer met de Boxo app, waarmee je kan aanwijzen wat je bedoelt. Je zoekt een plaatje van een bus en als het goed is kom je er dan samen wel uit. Supersimpel en zo onmisbaar! Misschien ken je de point-it boekjes? Of de boxo-waaier? Werkt hetzelfde, maar aangezien mijn telefoon altijd in de buurt is werkt deze app voor mij nog handiger. Sta je midden in de nacht op straat in Rio de Janeiro, dan is een boekje misschien toch veiliger.

De prijs voor een boekje ligt rond de 9,95 en de app kost 1,99 en werkt zoals je mag verwachten ook offline. Zoek je een tweepersoonskamer, een guesthouse of sjiek hotel? Een ziekenhuis? Een apotheek? Wil je ergens koffie drinken? Geen hond of hersenen op je bord? Wil je je biefstuk medium of rare? Wijs maar aan!

Prijs: 1,99 (oeps, niet gratis, maar wel de investering echt volledig waard)
Voor: iPhone & Android
Ook offline: Ja

#5 Jetlag Rooster

jetleg appWen je aan jetlags? Om voor mezelf te spreken, ik denk het niet. Jetlags zijn ongezond en als je veel vliegt ontregel je je lichaam keer op keer. Vliegend personeel kan binnen een week van de Amerikaanse westkust met -9 uur tijdsverschil naar +8 uur gaan in Japan en dat kan een behoorlijke impact hebben op je slaapritme en productiviteit.

Voor mijzelf ligt de grens tussen me fit voelen of een zombie zijn op ongeveer 6 uur tijdsverschil. Vermoeidheid niet inbegrepen J Alles boven de 6 uur vind ik lastig en tegen de tijd dat ik in mijn ritme zit ben ik alweer bijna thuis. Daarom gebruik ik de app vooral bij thuiskomst om weer van mijn jetlag af te komen, en heel soms voorafgaand aan reizen waar ik langer dan 4 dagen op de bestemming ben.

Ik vul in dat ik bij thuiskomst de Nederlandse tijd wil oppakken en de app zegt me precies wanneer ik (kunst-) licht of duisternis moet opzoeken en gaat daarbij uit van mijn normale (eigen) slaappatroon. Een gratis app die helpt als mijn lichaam het niet meer snapt, een geschenk uit de hemel en een must voor iedere reiziger!

Gratis
Voor: iPhone & Android
Ook offline: Ja


Als je zelf je tickets regelt en veel reist: 

Reisapps voor het boeken en beheren van tickets gebruik ik zelf bijna niet omdat ik voor mijn werk geen tickets gebruik. Voor de vakanties lukt het me ook nog wel de papieren en check-ins te beheren zonder deze apps. Maar hierbij nog twee handige apps waarmee je als frequente reiziger al je paperassen kunt opslaan!

TripItHiermee kun je al je vliegticket-, hotel- of autohuurinformatie opslaan en overzichtelijk bekijken. De app vult verder je gegevens aan met kaarten en actuele weersverwachtingen, zodat je gelijk kunt zien of je slippers of snowboots moet inpakken. Sommige stewardessen zouden hier trouwens ook baat bij hebben… Ze zijn er, havaianas en bikini ingepakt terwijl het 10 graden is in Zuid-Amerika (“ik dacht dat het hier altijd mooi weer zou zijn”).

Airline Check-inMet een database met meer dan 200 luchtvaartmaatschappijen kun je hier voor bijna elke maatschappij je instapkaart ophalen zonder bezoek aan de website van de airline waarmee je vliegt.

 

Welke apps gebruik je zelf als je op reis bent en mogen ook niet in mijn collectie ontbreken?  

HAPPY TRAVELS!!! 

6 gedachten over “5 superhandige gratis apps voor op reis

      1. O oke, dus ik kan niet meer je oude verhalen lezen over je eerste jaren als stewardess? Ik vind je verhalen zo leuk dat ik die laatst ook was begonnen te lezen

Geef een reactie